2017 m. spalio 12 d., ketvirtadienis

Fasado šiltinimas - pirmas etapas

Pirmą etapą baigtas sėkmingai. Jis užtruko kur kas ilgiau nei planavome, nes dar vasaros pradžioj sužinojome, kad tie žmonės su kuriais dar žiemą tarėmės dėl fasado darbų, pas mus nebeketina ateiti, nes gavo didelį užsakymą ir mums laiko paprasčiausiai nebeturi. Po tokios žinios, teko greit suktis iš padėties ir ieškoti kitų meistrų, kurie galėtų apklijuoti fasadą ir paruošti klinkerio klijavimui. Kiek paskambinėjus draugams, gavau Minvydo kontaktą, su kuriuo jau kitą dieną susitikau ir aptarėme darbus. Teko sutikti su sąlyga, kad mūsų objektas bus įterptas į tarpą tarp kitų užsakymų ir darbai bus atliekami jiems randant vieną kitą laisvesnę dieną.

Pradžioje buvo klijuojamas cokolis, tad prieš klijavimą visą jį nutepiau hidroizoliacija.

Tam, kad išvengti nesandarumo tarp cokolio ir  fasado putplasčio  susijungimo dėjome besiplečiančią juostelę

Apatinė cokolio dalis buvo nupjaunama ~45 laipsnių kampu. Kiek tas duoda naudos sunku pasakyt, bet pasak fasado meistrų, jie daro taip visada. Pasak jų žemė iš apačios ne taip laužo putplastį, o jį labiau spaudžia prie pamato.
Cokolį šiltinome 20cm EPS100. Naudojome lapus 1m x 1m. Kai sutvarkysime gerbūvį, jo matysis tik ~10cm, tad apie 90cm jo pasislėps žemėje. Taip maksimaliai išvengsime šalčio tilto. Namo sienas šiltinome 25cm Neoporu EPS 70. Naudojome nefrezuotą. Tokį rekomendavo tiek fasadininkai tiek konstruktorius. Visi tarpai tarp susidūrimų buvo užpurkšti putomis.





Putplastį virš mūrloto iškėlėme papildomai ~45cm, tam kad suformuotume "lovį", į kurį vėliau pripūtėme birios vatos. Mazgas gavosi iš ties šiltas. Darant stogą su standartinėmis gegnėmis taip padaryti būtų nepavykę. Gegnės tvirtinamos tiesiai prie mūrloto ir tarpas tarp plėvėlės ir mūrloto lieka ganėtinai nedidelis, kad pripūsti reikiama kiekį vatos. .

Tarp lango rėmo ir putplasčio visur dėjome besiplečiančią juostelę, o garaže, kur langas nebuvo išnešamas į išorę, papildomai apklijavome bitumo/aliuminio plėvelę.

Tiesa, kadangi garažas bus nešildomas, jį šiltinome 15cm Neoporu EPS 70.
Kadangi namo fasadas yra ruošiamas klinkerio klijavimui, armavimui naudojome tvirtesnį tinklelį (220kg/kv.m).


Iškart po armavimo sekdavo fasado smeigiavimas.


Fasado paruošimas klinkerio klijavimui baigtas. Klinkeriu klijuosime jau tik kitais metais, nes šiems  darbams orai jau nebetinkami.

38 komentarai:

  1. Sveiki, kitais metais būtinai prieš darbus nugruntuokit sienas. Šiaip tai gamintojai rekomenduoja ir prieš žiemą nugruntuoti pirmiausiai, po to antrą kartą prieš klijuojant.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū dėl pastabos apie gruntavimą, būtinai tą pasdarysiu!

      Panaikinti
    2. Šiaip jeigu kyla kokių klausimų, galima drąsiai kreiptis į sistemų/medžiagų gamintojus, kad nukreiptų pas technologus ir galima jų klausti :) Čia kalbant apie bet kokius darbus

      Panaikinti
    3. TA proga savaitgalį nugruntavau visą fasadą :)

      Panaikinti
  2. Kiek mačiau pas Audrių nei vienam darbų etape- nei suchaltūrinta, nei sutaupyta, nei prigalvoya kažkaip kad reikėtų suktis iš padėties ir viskas labai rimtai žiūrima ir daroma dėl kokybės. Pagirtina! Turite arba pats gerą galvą arba Jums padeda išmanantis žmogus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už gražius žodžius! kadangi tai yra mano antras namas, nemažą žinių bagažą sukaupiau iš pirmų statybų :)

      Panaikinti
    2. Tai šis namas uošvei, o trečias bus jums :) Juokai juokais, šaunuoliai

      Panaikinti
  3. Kodėl polistirolas žemėje nėra neįgeriantis vandens?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Polistirolas ne vata, jam vanduo nepavojingas.

      Panaikinti
    2. konsultavausi tiesiai su kauno šilu, su konstruktoriumi, sakė EPS 100 pamatui yra per akis.

      Panaikinti
  4. Vidmantui - https://www.youtube.com/watch?v=mXO8FDRAzGQ

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sprendžiant iš to, kaip lengvai spaudžiasi, sunku patiėkti, kad čia EPS100. Pas mane keli lapai EPS100 gulėjo baloje nuolatinėje virš metų. Nieko panašaus nebuvo į tai, kas šitam video matosi.

      Panaikinti
    2. o kodėl tada EPS100 geoporas impregnuojamas, jei ir taip neįgeria?

      Panaikinti
    3. įdomu kiek tas impregnavimas iš ties yra veiksmingas, nes bent jau po pamatu kur naudojome šilputos geoporą ir vėliau likučius tiesiog per vasara laikėme lauke, tai iš melsvos spalvos liko tik balta :)

      Panaikinti
    4. Vandens įmirkis pilnai panardinus
      vandenyje, WL(T)3
      (LST EN 12087:2013)
      ≤3 %

      https://www.balpol.lt/sites/default/files/products/documents/instructions/eksploatacini-_savybi-_deklaracija_eps_100.pdf

      Linkęs tikėti skaičiais :) Polistirolas, tai 95-98% oro, uždaryto itin mažose porose (putose) http://www.styreneproducts.com/media/files/Microscopic%20Bead%20Picture(2).png
      Jeigu struktūra nesuardyta, tai vandens įgeriamumas išlieka deklaruojamas. Jeigu polistirolas yra išminkytas ir įkištas į vandenį, tai jis įgers vandenį šiek tiek daugiau, bet jo savybės mažai pasikeis.
      Kiek statybose dirbu, kiek techninės priežiūros turėjau, kiek STR, ST, TP, DP parašyta, niekur nereikėjo papildomai hidroizoliuoti.

      Panaikinti
    5. Vienintelis dalykas atliekamas - tai ant viršaus dedama membrana tam, kad atsiradusi drėgmė pasišalintų per viršų.

      Panaikinti
  5. Kodėl nešiltinote vata?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. namo apdailai naudosime pjaustytą klinkerio plytą, o vatai toks svoris būtų jau per didelis. Kitas variantas, gal ir būtų naudoti kitokią apdailos medžiagą, tarkime medžio daililentes, bet joms reikia daugiau priežiūros, tad tokį variantą atmetėme.

      Panaikinti
  6. Kodėl ties garažo langu dėjote bitumo/aliuminio juostą? Iš lauko pusės dedasi difuzinės juostos laidžios garui.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Apsirengė namukas kailinius žiemai, smagu! Nedaug beliko ir galėsite gyventi :)

    O dėl vatos kur siūlė komentaruose, tai pat vata gal ir netalaikytų, tačiau pakabinamas fasadas klinkerį turėtų laikyti, nors tikriausiai tada būtų ženkliai brangiau.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sienų šiltinimas atliktas labai nekokybiškai. Didžiausi šalčio tiltai yra per siūles kurios nepersidengia, o čia žiūriu taupant polistirola visi maži gabaliuka sunaudoti šiltinimui, jie be špunto ir jokio persidengimo nėra. Šiltinimo medžiaga stora, o efektas niekinis.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ir dar Neoporas be špunto. Termovizoriumi pažiūrėjus pamatytumėte, kad jūsų namas yra kiauras. Užjaučiu išmetus pinigus į balą :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) su termovizorium ziurejom, jokiu salcio tiltu nepastebeta. O kas liecia spunta, tai be jo buvo uzsakyta specialiai, pasikliaujant tiek meistru rekomendacijom tiek gamintojo. Jei jus galvojate kad su spuntu plokstes prisispaudzia idealiai tai labai klystate.

      Panaikinti
    2. Arba kreivas termovizorius, arba ziureta nesildant namo, visas šaltis eina per siūles, o čia dar sudėtos visos polistirolo šiukšlės kurios užūstos putom kurių šiluminė varža daug prastesne negu polistirolo.

      Panaikinti
    3. Ziureta ir su termovizorium ir su termometru is vidaus - jokiu temperaturiniu skirtumu nepastebeta. Pakalbekite su meistrais, su pardavejais del putplascio su spuntu ir paklausjite ju nuomones, manau savo poziuri pakeisite. Jei jus galvojate kad tas spuntas idealiai prisiglaudzia vienas prie kito tai stipriai klystate. Realiai per puse putplascio storio garantuotai turite oro tarpa. Jei akkreuptumete demesi i tuos siaurus putplascio gabalus pastebetumete kad jie eina per visa namo ilgi, tam kad pilnu vientisu plokstes ilgiu iseiti prie stogo pleveles.

      Panaikinti
  10. Sveiki ,

    Ar galite pasidalinti meistru kontaktais? Mano email tuskenis17@googlemail.com
    Aciu is anksto

    AtsakytiPanaikinti
  11. Gražiai atlikti šiltinimo darbai, gal pasidalinsite kontaktais?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Gal galit pasidalinti kontaktais kas siltino? Aciu. audsvt@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
  13. O po siltinimo fasadui a rekomenduociau klinkerio plyteles https://www.vokiskakeramika.lt

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki, kokio storio bus ar jau yra klinerio plytelė? Ir kiek smeigiu tvirtinote į m2 ?

    AtsakytiPanaikinti
  15. kiek smeigiu dejote i kv.m. ir kokias naudojot?

    AtsakytiPanaikinti
  16. kiek smeigiu dejote i kv.m. ir kokias naudojot?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sveiki, gal galėtumėt pasidalinti kontaktais? karolisgud@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sveiki, gal galetumet pasidalinti kontaktais meistru? andrius.maraska@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  19. Sveiki. Nuostabus namukas...😍 gal galit pasidalinti kontaktais meistru? Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  20. Sveiki. Nuostabus namukas...😍 gal galit pasidalinti kontaktais meistru? Aciu
    Gmaila pamirsau😀 egisz1987@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  21. Dalinuosi šiuo liudijimu su partneriais, kuriems sunku užmegzti santykius, nes yra ilgalaikis sprendimas. Mano vyras paliko mane ir mūsų 2 vaikus dėl kitos moters 3 metams. Stengiausi būti stipri tik dėl savo vaikų, bet nesuvaldžiau skausmo, kuris kankino širdį. Buvau įskaudintas ir sutrikęs. Man reikėjo pagalbos, todėl patyriau internetą ir aptikau svetainę, kurioje pamačiau, kad burtininkė daktarė Ellen gali padėti susigrąžinti meilužius. Susisiekiau su ja ir ji už mane pasakė specialią maldą ir burtus. Mano nuostabai, po 2 dienų vyras grįžo namo. Taip susirinkome ir šeimoje buvo tiek daug meilės, džiaugsmo ir ramybės. Taip pat galite susisiekti su dr. Ellen, galingu sprendimų padėjėju
    1) susigrąžinti savo buvusį vaikiną
    2) Suveskite vyrą ir žmoną
    3) nustokite kartoti košmarus
    4) Žolelių gydymas nuo ŽIV ir vėžio
    5) Galingas stebuklingas žiedas
    6) sėkmės žavesys
    7) Atsikratyti obsesijų
    8) Gimdymo ir nėštumo problemos. Susisiekite su juo elektroniniu paštu: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    AtsakytiPanaikinti