2017 m. vasario 1 d., trečiadienis

Namo projektas









Mūsų supratimu namo pliusai/minusai:

Pliusai

1) Namas vieno aukšto :)

1) Didžioji dalis langų bus orientuoti į pietus. Taip gausime daug šviesos ir šilumos.

2) Racionaliai išdėliotos patalpos. Patalpos suskirstytos zonomis miegamieji/"living"/ūkinės

3) Kadangi garažas bus nešildomas, jį sėkmingai atkabinome nuo namo :) t.y. pamatas bus vientisas, tačiau garažo ir namo sienos jungsis tik per metalinius "strypus". taip maksimaliai išvengsime šalčio tiltelio.

4) Nėra didelių koridorių.


.

Minusai:

1) Stogas bus brangus, tačiau tokio labai norėjome. Nutarėme šitoj vietoj užsimerkti :)

2) Terasą planavome turėti vakarų pusėje, o gavosi pietryčių :)

3) Norėjome, kad terasos stogas būtų pagrindinio namo stogo dalis, tačiau dėl tam tikrų priežasčių to teko atsisakyti. Nežinau iš tikro ar čia minusas, bet gavosi kiek kitaip nei planavome.

4) Valgomasis gali būti tamsokas...Neatmetame galimybės, jog gali prireikti įrengti šviesos tunelius.

5) Išėjimas į terasą per darbo kambarį..Dėl šios priežasties buvom nusimatę net išėjimą i kiemą ir per svetainę, tačiau šitos minties ketiname atsisakyti. Manome, kad geriau turėti toje vietoje didesnį langą.



31 komentaras:

  1. Langas drabužinėje visiškai nereikalingas, netgi pasakyčiau būtina eliminuoti. Drabužiai geriausiai išsilaiko būdami tamsoje, o ne šviesoje. Elementari lemputė atliks visą darbą ir tai bus žymiai pigesnis variantas nei langas. Tuo pačiu didėja naudingas plotas drabužinėje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. manua kad langas drabužinėje būtinas, prie lemputės visai kitaip drabužių spalvos atrodo nei natūralioje šviesoje

      Panaikinti
    2. Pagal lango dydį ir patenkančios šviesos kiekį vargu ar galima kalbėti apie tinkamas sąlygas vertinti apsirengimą. Juk šalia erdvus miegamasis, su dideliu langu.

      Panaikinti
  2. Viskas neblogai ;) Malonu matyti pirtį gyvenamajame name.
    Taip, nereikalingas langiukas drabužinėje matyt žmonos užgaida? :)
    Pasiūlymas: darbo kambariuke nedaryti sienos. Kol kas tiesiog bus 'darbo kampas'. Jei norėsi - pasidarysi vėliau.
    Gi dažnai erdvės panaudojamos kitaip nei mes brėžiniuose nubraižom... Juk gali būti oranžerija kokia?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taikliai pastebėta! Dėl šitos vietos dar nesame apsisprendę, bet planuojame tos sienos ir nedaryti :)

      Panaikinti
  3. Išėjimas į terasą per darbo kambarį labai abejotinas sprendimas. Į terasą vaikščios visi, pradedant suaugusiai, baigiant vaikais bei augintiniais, jei tokie bus. O vaikai lakstys pirmyn, atgal. Tai nežinau ar darbo kambarys ta vieta, per kuria turėtų vykti toks judėjimas.
    Pradedant tuo, kad darbo kambaryje laikomi svarbesni dokumentai, baigiant tinkamos aplinkos sudarymas darbui ir tada tikrai netinkami priekaištai vaikams būtų nevaikščioti kai dirbama.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visą tai ka surašėte mums dabar ir neramina :) Priekyje išėjimo daryti nenorime, nes turime planuose turėti plačia palangę-suoliuką, ant kurio gulėsime ir skaitysime knygas..iš svetainės gali būti nepatogu vaikščioti ratais iki terasos..tai ir svarstome, ar turėti du išėjimus, ar tik vieną pro darbo kamabarį, o gal tik vieną pro svetainę? :) esam šitoj vietoj dar pasimetę.

      Panaikinti
    2. Aš rinkčiausi išėjimą iš svetainės vakarinės dalies. Iki terasos nueiti reiks keletą metrų, tai ne aplink namą eiti. O vaikams suaugusių terasa ne tokia ir įdomi, jie tiesiai maus ant pievelės :)

      Panaikinti
  4. Dar galima pabandyti darbo kambarį nukelti į miegamųjų bloką.
    Miegamąjį bloką šiek tiek padidinti iš šiaurės į pietus. Vaikų kambarius padaryti siauresnius, bet ilgesnius ir juos palikti arčiau svetainės. Į atsiradusią laisvą vieta šalia vaikų kambarių(ties vakarinę sieną) perkelti drabužinę. O vietoje drabužinės atkelti darbo kambarį.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, pačio namo jau nebegalojame stumdyti/tampyti, nes projektą kaip ir esame jau pasitvirtinę ir įkėlę į info statybą..likę tik tie keli klausimai, kurie iš esmės nekeis konstruktyvo...

      Panaikinti
  5. Dideli langai į pietus žiemos metu yra labai gerai, su sąlyga, kad namas turi didelę termomasę, priešingu atveju ne ir žiema gali būti karšta namuose. Bet žiemos metu mes turime vos keletą saulėtų dienų, tai čia problemos nebus.
    Problema jūsų laukia vasara. Vasaros metu norisi, kad saulė išvis nešviestų į langus, nes kaitina labai stipriai. Išeitys trys:
    * Langų šešeliavimas - išnešant stogą, kad kaip galima labiau uždengtų langą.
    * Išorinės žaiuzės, kurios nusileidžia dienos metu, bet tuo pačiu užtemdo vidų.
    * Kondicionierius - efektyvų, bet nekomfortiška, nes šalta toje vietoje kur veikia bei ne taip vėsu kituose kambariuose.

    Kadangi projekto jau negalite koreguoti, tai jums lieka 2 ir 3 punktas.

    Jokios užuolaidos ar roletai iš vidaus situacijos negelbės.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Paprašykit, kad konstruktorius išneštų stogą į pietų pusę labiau. Priduodant namą tai bus nežymus pakeitimas.

      Panaikinti
    2. 2.1 punktas: yra markizės
      https://www.google.com/search?q=markizės
      Tokias mes ketinam statyti.
      Stogo išnešimas nėra labai praktiškas. Kainuoja, vasarą pakankamai neužtemdo, žiemą - vaizdą uždaro.

      Panaikinti
    3. Šiuo metu gyvename 2a. name, kur pirmame aukšte svetainėje didelis langas 4,5m x 2.5m pietų pusėje. Žiemą per šį langą į kambarį saulė patenka kokius 3m. ir prišildo visą erdvę, vasarą saulė į patalpą patenka viso labo 1m. Niekada nebūna karšta pirmame aukšte. Nežinau ar čia sienos taip gerai vėsumą atiduoda (keramikiniai blokeliai), ar dėl to, kad pirmas aukštas viena didelė erdvė, bet tikrai niekada nebūna karšta, nepaisant to, kad langas visiškai neturi jokio "šešėliavimo". Antrame aukšte jau yra kiek kitaip, gal nuo stogo prikaista, gal dėl to, kad patalpos mažesnės, bet kambariuose pietų pusėje būna gerokai karščiau...Bet čia turiu minty tik tas dienas kai lauke 25+ temperatūra...o kiek tokių dienų vasarą, galime ant pirštų suskaičiuoti :) tad kažkaip dėl to per daug nepergyvename...bet pastebėjimai tikrai geri!

      Panaikinti
    4. Su markizėm vėlgi būna visaip. Gerai jei jos turi automatinį susiskleidimą, bet jei montuoti "rankines", tai pasitaiko atvejų, kai pamiršus jas suskleisti, vėjas pridaro negerų dalykų :)

      Panaikinti
    5. Tikėjaus, kad markizės išskleistos visą vasarą gali būti. Taip nedaroma? Vėjas sulaužys?
      O išskleidžiant jas kas kasdien šios smarkiai dyla? Lenkiškos ar kiniškos ilgai netvers?

      Panaikinti
    6. Nesu didelis markizių specialistas, bet dabartiniame name planavau montuoti, tai architektas iškart pasakė, kad tik automatines ir papasakojo keletą atvejų, kai nesusikleistas markizes vėjas apgadina.

      Panaikinti
    7. variantas - markizių galus įtvirtinti trosais

      Panaikinti
    8. Apie markizes esu girdėjusi, tik kol kas neturiu pažįstamų, kas būtų išbandę. O gal tokios ale 'žaliuzės' padėtų https://www.baremarytai.lt/saules-kontroles-sistemos? Ar čia visgi daugiau komeciniams pastatams skaitosi (iš paveiksliukų čia sprendžiant)?

      Panaikinti
  6. Sveikinimai! Kadangi jau generaliai nieko nekeisit, tai as drabužinėj irgi nedėčiau lango ir atsisakyčiau darbo kambario. Į terasą turi būt laisvas praėnijimas. Kaip tik patys sukam galvas, kaip pralaisvinti praėjimą, kuris dabar yra per svetainę.

    Tame darbo kambaryje pasistatytumėt kokį lounge foteliuką, gal sieną lentynom išnaudotumėt. Nes vis tiek ten nebus pilnavertė darbo vieta, jei ten nuspręstumėt realiai dirbti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Reikes kazka aukot:) tas kampas svetaineje butu labai smagus, jei vietoj duru butu didesnis langas...matytusi vakare grazi vakarine saule...bet tada isejimas per darbo kambari butu is ties nepatogus. Bet jei? Tem butu daugiau kaip darbi kampelis su foteliuku ir mini staliuku, gal problemu ir nebutu vaikscioti per ji...

      Panaikinti
  7. Sveikinu su puikiu namo projektu! Atrodo tikrai kokybiškai ir originaliai. Ir pats kažkada galvojau statytis namą pats, braižyti jo projektą, tačiau tam neužteko nei drąsos, nei laiko. Mane suviliojo namų pardavimas. Taigi jau praėjo kokie 7 metai, kai džiaugiuosi Vilniaus rajone nusipirktu namu. Tačiau ateityje planuoju padėti statyti namą savo didžiausiam sūnui. Gal turite patarimų kam patikėti namo braižymo projektą ir kokie darbai turi būti atliekami pirmiausiai? Lauksiu jūsų atsakymo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveikinu su puikiu namo projektu! Atrodo tikrai kokybiškai ir originaliai. Ir pats kažkada galvojau statytis namą pats, braižyti jo projektą, tačiau tam neužteko nei drąsos, nei laiko. Mane suviliojo namų pardavimas. Taigi jau praėjo kokie 7 metai, kai džiaugiuosi Vilniaus rajone nusipirktu namu. Tačiau ateityje planuoju padėti statyti namą savo didžiausiam sūnui. Gal turite patarimų kam patikėti namo braižymo projektą ir kokie darbai turi būti atliekami pirmiausiai? Lauksiu jūsų atsakymo.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na projektas būtų smagus jei miegomoji dalis "tėvų" nebūtų šalia su "vaikų". Nežinau kokias pertvaras esate numatę bet vistiek reikėtų ties durimis slenksčius daryti nes garsas iš miegamūjų bus patikėkite! Ar visi taip tyliai "žaidžiate"? :) Antras pastebėjimas kad darbo kambarys perkais vasaros metu.

    AtsakytiPanaikinti
  10. O Jūsų namo terasa medinė? T.y. kokios grindys?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Terasa bus medžio/plastiko kompozitinių lentų.
    Pušies nenorime, nes reikia kiekvienais metais praktiškai dažyti.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Noriu pasitikslinti - ar sakydami, kad vientisas pamatas, turėjote omeny, kad po visu namu (kartu su garažu), ar kažkokį specifinį būdą pamatus iš vientisos medžiagos daryti? Nes aš kol kas žinau, kad tam pamatu blokai naudojami, o ne kažkokia vientisa masė.. Bet gal aš ne taip supratau?

    O pats projektėlis man visai patiko - yra ir bendros erdvės nemažai (ką aš asmeniškai labai mėgstu), ir uždaros/privačios. Na ir antro aukšto, manau, nereikia - juk tie aukštai visgi daugiau butų reikalas :) Sveikinu pabaigus!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai keistas projektas. Be kelis pastebėjimus turiu:
    1) Gyvenamosios erdvės vonioj, kai kas nors naudosis kriaukle arba klozetu, kiti atidarys duris ir kliudys besinaudojantį.
    2) wc šalia valgomojo? Labai geros izoliacijos reikės, kad nesigirdėtų ir kvapo nebūtų.
    3) iš priepirčio nėra išėjimo į lauką? Visa drėgmė eis į svetainę? Ar bus sausa pirtis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 1) visada yra tikimybe but nutrenktam duru :) bet namuose nelakstom, o ir naudojantis wc esam linke uzsirakint :)
      2) :) gyvenimas parodys kiek tai aktualu, nes is tikro nebuvau apie tai net pagalvojes.
      3) pirtis bus skirti ne baliams, o seimos nariams pries miega pasikaitint, tad ir poreikis isejimo i lauka minimalus. Pirtyje bus irengta rekuperacija, tad su dregme manau problemu nebus.

      Panaikinti
  14. Laba diena. Projektuojame namą labai panašiu išplanavimu kaip jūsų. Tik labai nerimauju dėl praeinamos svetainės. Ar jums nekilo dėl to nepatogumų? Labai įdomi jūsų nuomonė, kaip sekasi gyventi tokio išplanavimo name.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Taip pat aktualus klausimas dėl šviesos valgomąjame. Ar užtenka?

    AtsakytiPanaikinti