2017 m. rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis

Grindys išbetonuotos!

Labai smagus etapas įveiktas. Išties negalvojau, kad šis etapas pareikalaus tiek daug pastangų, tačiau viską darant teisingai, kiekviena smulkmena užtrunka ilgai.
Pats grindų betonavimas yra tik gėlytės lyginant su darbais, kuriuos reikia nuveikti iki to. Tad apie viską iš pradžių.
Dar labai ankstyvame statybų etape, kai nebuvo net stogo, pradėjome vedžioti elektros laidus po grindimis. Vėliau sekė nulinės kanalizacijos įrengimas bei sienų tinkavimas. Nutinkuoti sienas norėjau prieš įrengiant grindis, nes kaip žinia tinkavimas labai purvinas darbas :) Tada susiradau porą vietinių gyventojų, kurie sutiko man padėti su grindų paruošimu. Vyrai šį darbą buvo darę jau ne kartą, tad grunto išlyginimą jie ir atliko. Pradžioj neįvertinę, jog po vibravimo grindų sluoksnis šiek tiek pakris, puolė išvežinėti gruntą iš namo, kad pasiekti projektinį aukštį. Tačiau po grindų suvibravimo paaiškėjo, kad dalį grunto teks parvėžti atgal :)




Prieš vibravimą, visą gruntą nuo širdies suliejome vandeniu ir kelis kartus prasiėjome su vibro plokšte. Tada sekė trūkstamo grunto užvežimas atgal į namą ir pakartotinis grunto sulaistymas ir vibravimas. Vėliau vyrai susistatė metalinius strypus, pagal kuriuos jau tiksliai lygino viršutinį sluoksnį, o nelygumus palygindavo užpildami sijotu smėliu, kuris buvo likęs nuo mūrijimo.
Tada pakartotinai prasieidavo su rankiniu "tankintuvu", kurį pasigamino vietoje.


Šie darbai, dirbant vakarais užtruko gerą savaitę.
Vėliau klojome plėvelę (vieni ją kloja, kiti ne, tačiau mes nusprendėme, kad blogiau nebus)

Grindims užsakėme EPS 100 putlplastį, kurį klojome dviem sluoksniais 20cm ir 5cm perdengimui.
Manau, kad geriau būtų buvę kloti 10cm 10cm 5cm, tačiau visus tarpus tarp plokščių ir sienų sąžiningai užpurškėme putomis, tad turėtų būti gerai :)

Kadangi tuo pat metu, vyko ir fasado šiltinimo darbai, iš darbininkų pasiskolinau stakles, su kuriomis ir pjausčiau putplastį. Be jų darbas būtų užtrukęs kur kas ilgiau, nes perpjauti 20cm lapą yra reikalų.


Ties vitrininiais langais, pasikonsultavęs su fasadininkais, pasigamindavome tokią detalę, kurią klijuodavome prie rostverko.


Detalę klijavome atitraukę nuo lango 1-2cm, o tarpą vėliau užpurkšime mėlynomis, elastingomis putomis.



Vietoje, kur stovės akvariumas, naudojome ekstrudinį putplastį...


Vėliau sekė vandentiekio darbai.

Į kiekvieną tašką buvo vedamas vientisas vamzdis. Grindyse nedarėme jokių sujungimų. Tam pasistatėme kolektorių, į kurį visus vamzdžius ir suvedėme.

Klojome plėvelę ir montavome tinklą 20x20. 


Grindiniam šildymui pasirinkome Tece vamzdį 16mm diametro. Projektą nemokamai suprojektavo tece atstovai.

Iš katilinės, nuo kolektoriaus, per tambūrą buvo vedami vamzdžiai į svetainę ir virtuvę. Vamzdžių gavosi iš ties tankiai, tad teko, kas antrą iš jų įvilkti į kevalą.



Pats betonavimas 192kv užtruko 8val. Vyrai dirbo penkiese.

Vyrai tinklą vis pakeldavo su kabliu, kad negulėtų ant žemės. Kur matydavau, kad pakelimas nebuvo pakankamas, pats pakeldavau papildomai :)

Nuo pamatų buvo likę armatūros karkasas, tad jį įbetonavome vietoje, kur stovės akvariumas.
Į betoną papildomai pylėme plaušą, kuris dar labiau suriša betoną, nors tai nėra būtina. Tai man kainavo papildomus 55eurus. Betono sluoksnis gavosi 7-8cm.

Prieš betonavimą paaiškėjo, kad vitrininiai langai yra sumontuoti kiek per žemai, tad tarp varčios ir švarių grindų liks tik ~2cm. Reik tikėtis to pakaks.





27 komentarai:

  1. Sveikintinas statybų tempas pas jus.

    Tinkuot prieš grindis vien dėl švaros nesiūlyčiau. Tvarkingi tinkuotojai po savęs namus švarius palieka. Ir kai tiek darbų dar likę, tai garantuotai kampus nudaužysit. Be to, tinkuojant po perdangos darymo, garo izoliacinės plėvelės kraštas užsitinkuoja (kažkiek ramiau, kai kraštą sandarina ne tik klijai ar juosta).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kampu tinkavimo nedejom, naudosime apdailinius kampukus, tad apdauzymai nera baisu. Na man asmeniskai eiliskumas istinkuot pries grindu betonavima vis tiek atrodo teisingesnis. Uztinkavom siule tarp rostverko ir blokeliu, manau gaunasi kiek geresnis sandarumas. Del pleveles klijavimo reikes ziuret, bet kiek zinau tai tinkas sunkiai kimba prie pleveles...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu bet Jūs ir greitai sukatės... atrodo vos muras buvo... okur elektros, vandentiekio sklitys?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jo, keleta vietu esu praleides, del laiko stygiaus..dar butinai noriu parasyti straipsni apie langus, su jais nemazai suvargau :)

      Panaikinti
  4. Super. Smagu, kad judate pirmyn:) Kaip sakant nesnaudžiat;)
    O dėl langų - jei parašysit - būt smagu paskaityti kaip Jums ten sekėsi:)


    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galiu jau dabar pasakyt, kad su Megrame nenoreciau daugiau tureti jokiu reikalu:)

      Panaikinti
    2. Ačiū:) Rekomendacijos ar nerekomendacijos labai padeda apsispręsti ateityje;]

      Panaikinti
    3. Straipsnis apie langus butu ne pro sali dabar. Kaip tik domiuosi langais. Tai su Megrame ir man kolkas, ziauriai sunkiai sekasi bendrauti,ka telefonu,ka pastu. As ju klausiu kainos Kubus langu, o ju atsakymas labai brangu :D,cia A++namui, jei jusu namas zemesnes klases,tai jums netinka.Be zado likau po pokalbio. Ok, rasau pastu uzklausa: siulo 9000 profili, klausiu kodel kubus nesiulot,atraso 70 proc brangiau bus.Nors imk ir laiska vadovui persiusk,kaip pardavimus daro vadybininkai. Prasau kiekvieno lango U. Sako mes nerodom kiekvieno lango, ok sakau tada uw pateikite kiekvieno lango (kaip pvz Viva langai pateike)...tyla :)
      Mesciau lauk as visus tokius vadybininkus gatviu sluot, jei jie mano pavaldiniai butu..

      Panaikinti
  5. Grindys - labai malonus dalykas name :)
    Kelios pastabėlės:
    1. Plėvę kloti tikrai neverta. Jei jau neramu tai tuos pinigus verčiau išmesti į papildomą drenažą aplink namą
    2. Prieangyje bus per karšta, manau ;)
    3. Vandens kolektorius - teisingas dalykas, bet vedžiojant atskirai į kiekvieną tašką, vanduo tašką pasieks ilgiau, ad teks palaukti šilto ar šalto vandens. Be to, pas jus greta sudėti šiltas/šaltas/šiltas vamzdžiai. Tokiu atveju reikėjo daugiau izoliacijos.
    4. Įdomu, kad plokštuminio pamato paruošimui ir užpylimui užgaišom mažiau laiko. Pamenu patys tryse lyg per 3 val užpylėm. Kitkas - irgi trumpiau. Keista jog rinka dar neįsisavino šio pigesnio pamato.
    Labiausiai laukiu detalaus įrašo apie akvariumą ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Del tamburo kazkaip manau kad viskas bus ok, viskas atlikta vadovaujantis projektu.
      Nelabai supratau kodel vanduo turetu teketi ilgiau. Jei turite minty, kad jei vonioje vienu metu pasileisim ir praustuva ir dusa, tada kiekvienas taskas tures sulaukti savo silto vandenelio. Jei traktuoti kad vienu metu naudojamas vienas taskas, tada jokio skirtumo. Kaip be butu, nuo katilines atstumas nera iti didelis tad nemanau kad cia bus bent menkiausiu nepatogumu.

      Panaikinti
  6. Sveiki, ar rekomenduoti galite kokius nors statybininkus iš savo statybų?Mūrininkus,santechnikus, fasadininkus, betonuotojus grindų,elektrikus?pasidalinkite kontaktais su statytojais.Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bandysiu kontaktus surasyti atskiroje skiltyje. Dali imoniu paminiu ir straipsniuose.

      Panaikinti
  7. Sveiki, pora klausimukų turiu. Kokį kaminą pasirinkote? kaip apsisprendėt dėl putplasčio gamintojo? Kadangi nei vienas gamintojas negalėjo atsakyti kuo jų prekė kitokia-geresnė,nei konkurentų ,nes kainų skirtumai tai jaučiami.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kamina pasirinkom schiedel absolut. Rinok tinkantis a klases, kiek man pavyko rast yra tik sis. Neskaitant plieniniu...visi kiti kaminai turi ventiliacijis groteles ir pazeidziamas namo sandarumas. Putplascii nesirinkom, tiesiog turime "blata" kauno sile, tai is ten ir pirkom:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kokių išmatavimų yra vitrina su durimis pačioje pirmoje nuotraukoje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 4,2 x 2,42. Del sios vitrinos praktiskai ir rinkomes langus medinius. Platikiniam langam toks aukstis jau per didelis.

      Panaikinti
  10. Sveiki, gal kartais turite foto, kaip atrodo mazgas: vitrinis langas, rostverkas, grindys. Kaip įtvirtintas langas.
    Pas mane likęs blokelis 20cm aukščio, tačiau grindys bus apie 10 cm, klausimas kiek to blokelio pjauti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Metaliniais ankeriais pritvirtintas prie rostverko. pradžioj mes ketinome visus vitrininius langus pakelti apie ~20cm nuo grindų, tačiau konstruktorius rekomendavo taip nedaryti, o tvirtinti prie rostverko, kad mazgas gautųsi kuo stipresnis

      Panaikinti
  11. O tinklas taip ir liko nepakeltas? Ką jis Jums armuos? Tarpą tarp betono ir polistireno ?:) Vamzdelių taip pat prie armatūros netvirtinčiau, kad ir kaip bebūtų, judėjimai yra, ir per n metų didelė tikimybe, kad ieškosit kur drėksta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visas tinklas buvo pakeliamas su kabliu betono užpylimo metu. O dėl vamzdelių prie armatūros netvirtinimo tai manau jau perlenkėt lazdą :) nesu girdėjęs, kad kam nors būtų buvę kokių problemų.

      Panaikinti
  12. O vibro plokštes nenaudojote?
    Nes gali po kelių metų paskui grindis sukristi ir matysis plintusu tarpai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vibro plokste naudojome net du kartus :) suvibravome viska, tada pamateme, kad siek tiek truksta aukscio, tada uzvezeme smeliuko papildomai, tada vel suvibravome.su tuo rankiniu "vibratorium" jau tik paskutinius milimetrus vibrabome.

      Panaikinti
  13. Oi super saunuoliai jus, laukiu nesulaukiu kada pribresiu namo statybai, kol kas smagyu tik kitų blogus paskaityt ir sekt kaip kam sekasi.. Kokias grindis renkates? Ka desit? Laminata, medzio masyva?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Dalinuosi šiuo liudijimu su partneriais, kuriems sunku užmegzti santykius, nes yra ilgalaikis sprendimas. Mano vyras paliko mane ir mūsų 2 vaikus dėl kitos moters 3 metams. Stengiausi būti stipri tik dėl savo vaikų, bet nesuvaldžiau skausmo, kuris kankino širdį. Buvau įskaudintas ir sutrikęs. Man reikėjo pagalbos, todėl patyriau internetą ir aptikau svetainę, kurioje pamačiau, kad burtininkė daktarė Ellen gali padėti susigrąžinti meilužius. Susisiekiau su ja ir ji už mane pasakė specialią maldą ir burtus. Mano nuostabai, po 2 dienų vyras grįžo namo. Taip susirinkome ir šeimoje buvo tiek daug meilės, džiaugsmo ir ramybės. Taip pat galite susisiekti su dr. Ellen, galingu sprendimų padėjėju
    1) susigrąžinti savo buvusį vaikiną
    2) Suveskite vyrą ir žmoną
    3) nustokite kartoti košmarus
    4) Žolelių gydymas nuo ŽIV ir vėžio
    5) Galingas stebuklingas žiedas
    6) sėkmės žavesys
    7) Atsikratyti obsesijų
    8) Gimdymo ir nėštumo problemos. Susisiekite su juo elektroniniu paštu: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    AtsakytiPanaikinti