2017 m. rugsėjo 27 d., trečiadienis

Perdangos šiltinimas

Dar vienas etapas įveiktas :) kaip bebūtų keista, tačiau viskas ėjosi kaip per sviestą.

Ilgai galvojau kokią medžiagą pasirinkti nes šiai dienai variantų tikrai yra: Putplastis, ekovata, akmens vata (biri/plokštės), stiklo vata,  poliuretano plokštės, purškiamas poliuretanas ir t.t. kiekvienas su savo pliusais ir minusais. Tad teko atmetimo būdų rasti sau tinkamiausią variantą.

Akmens vata plokštėmis
šį variantą atmetėme iškart, nes tarp tokio "miško" santvarų santvarėlių, būtų tiesiog fiziškai neįmanoma sukloti visko kokybiškai. Toks darbas taip pat pareikalautų labai daug laiko. Štai kaip atrodo "miškas".




Purškiamas poliuretanas
konsultavausi su santvarų gamintojais, tai jie rekomendavo šios medžiagos nesirinkti.  Jie patys tokį šiltinimo būdą savo praktikoje taiko tik pramoniniuose objektuose, fermose, angaruose. Įstrigo jų komentaras, kad po išpurškimo iš vis keletą dienų negalima eiti į patalpas, nes ore tvyro "chemija".

Poliuretano plokštės
didelė kaina

Stiklo vata
per daug nesigilinau, tačiau artimiausia šiai šiltinimo meždiagai, kita medžiaga akmens vata, kuri man labiau prie širdies.

taigi liko du realūs kandidatai: biri akmens vata bei eko vata. 
Eko vata kiek žinau pasižymi ir geresnėm šiluminėm ir garso savybėm, tačiau taip jau gavosi gyvenime, kad teko stebėti kaip dega stogas, kuris buvo šiltintas būtent eko vata. Tąkart gaisrininkai minėjo, kad "nespėja važiuot gesint" stogų šiltintų šia vata. Kiek ten tiesos jų žodžiuose aš netikrinau, tačiau man tai buvo rimtas argumentas, šios medžiagos nesirinkti. Nors kaip deklaruoja gamintojai, ekovata yra įmirkytą "druskose" ir degimo metu ji virsta vandeniu, ko pasekoje silpsta degimo procesas...Kaip bebūtų, mes pasirinkome birią akmens vatą ir sprendimu esame patenkinti.


Pats šiltinimas truko gerą dieną, tačiau pasiruošimui laiko reikėjo kur kas daugiau.
Turėdamas laisvo laiko, tvirtinau 5cm x 5cm bruselius prie santvarų ir per geras kelias dienas susisukau visą kūba bruselių :) Tvirtinimui naudojau ESSVE medsraigčius 5x100.




Supratęs, kad plėvelės tvirtinimas pareikalaus dvigubai daugiau laiko, nusprendžiau šį darbą patikėti tiems, kas iš to valgo duoną :)

Plėvelę pasirinkome atspindinčią/armuotą. Ją prie bruselių tvirtinome "makaronais" 5cm x 2,5cm, kas 25cm.





Plėvelę prie sienos klijavome lipnia juostele.

Fasado putplastį klijavome iškeldami jį apie 50cm aukščiau žiedo. Taip suformavome tam tikrą lovį, į kurį pripūtėmę vatą.



Taip atrodo dalis apšiltinto ploto.

Darbus atliko http://www.purskiamavata.lt/. Jų darbų esu daugiau nei patenkintas. Jei visi dirbtų taip kaip ši komanda, statybos būtų vienas malonumas. Viską atliko laiku ir tinkamai. Po darbų susitvarkė ir visas šiukšles išsivežė.

23 komentarai:

  1. Jau galima šildytis name :) O mes dar tik tvorą statomės.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu, kad viskas pagal plana. Man dar toli iki sio etapo bet renkuosi info, jei nepaslaptis kokia medziagu kaina (m3) bei kur gavote geriausia offeri ir darbu kaina? (Pagal ka skaiciuoja)?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kaina skaiciuoja uz kuba: darbai + medziagos = ~35eur. Daugiau mažiau kainos pas visus vienodos, tačiau kai kurie dirba išvien tik su eko vata, kas man netiko.

      Panaikinti
  3. O Knauf Supafil nesvarstėt? Pačiam irgi reikės šiltinti santvarinę perdangą tai kolkas apsistojau ties Supafil..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kadangi tai yra stiklo pluosto, rinkaus kas labiau prie sirdies ;)

      Panaikinti
  4. Aš taipogi susidomėjęs purškiama o ne plokštine vata. Imponuoja, kad darbas atliekamas sparčiai ir gerai užsipildo visi tarpai. Kažin jos smarkesnis vėjas neišpūtinėja? Gal ji kažkiek sulimpa? Dar aš niekaip neįsivaizduoju, pro kur įlenda ir išlenda, kadužbaigtų perdangos išpūtimą? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jie pasilieka maza liuka, per kuri uzlipa ant perdangos, baige darbus, per ta pati liuka islenda lauk, uztaiso liuka, palikdami tik skyle zarnai. per ta skyle pripucia vata buvusioj liuko vietoj. veliau uztaiso skyle.

      Panaikinti
    2. vėjas neturėtų išpūtinėt, nes tiek pats lovys yra aukščiau suformuotas, bei dar bus stogo pakalimas, tad ten tik oras vaikšios be didesnių vėjų...beje dabar vedžioja ortakius ir kai kur daužydami skyles pažeidė plėvelę, tai vata laikosi ir be plėvelės..yra susipresavusi.

      Panaikinti
  5. Dėl eko vatos man kažkokie tai mistika ir iš serijos vienas bobutė sakė..... Šiltinome ekovata purškiama ir problemų nematome, o degti, tai dega viskas.
    Beje koks tankis supūstas ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei tai būtų iš penktų lupų nugirstas faktas, net nebūčiau minėjęs :) ne bereikalo eko vata turi tik B1 degumo klasę, tuo tarpu akmens vata A1.
      Mes šiltinome 40cm.

      Panaikinti
    2. Visiškai pritariu Audriui. Akmens vata priklauso A1 degumo klasei. T.y. ji nedegi ir atlaikanti iki 1000 °C temperatūrą šiltinimo izoliacija.

      Panaikinti
  6. Sveiki, o tuos brūselius prie santvarų būtina sukti? negalima tiesiai plėvelės prie santvarų prikalt?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtina. santvaros yra didelis ir jos realiai tokios kaip ir palaidos per apatinę dalį...jas reikia "surišti". Tam ir reikia tuos bruselius susukti.

      Panaikinti
  7. Maksimali siluma kaip ir Gamo ,purskia putas kurios jau po 48 h nera cheminio kvapo,minejot kad tokia buvo jusu priezastis kodel nesiltinote putupoliuretanu,sitos dvi imones dirba su svariausiom medžiagom,kuriu sudedamoji dalis 50 % vanduo,.po 2020 pagal Kioto protokola visi tures pereit prie ekologiškesniu šiltinimo medžiagu.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, atėjau irgi prie šio etapo. Reikia apšiltinti perdangą. Niekaip nenusprendžiu, kas būtų geriau.. Žiūrit pagal šiluminę varžą, tai ekovata - celiulioze (perdirbtas popierius) yra geras variantas, o geriausias yra medžio plaušo vata. O bet tačiau - abi medžiagos yra degios. Akmens vatos šiluminė varža mažoka, bet yra nedegi. Hmm...
    Kaip ten jums gyvenasi po akmens vatos klodu? Nešalta? Stogo garsai nesigirdi? Pasėdo kiek ta vata ar ne?
    Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikas, aš pasirinkau GAMO atviru poru purškiamas putas tiek sienom tiek stogui šlidinti iš vidaus, jos vieninteles iš gausybes siūlomu yra ekologiškos be jokios chemijos ilgaamžes elastingos. Manau seis laikais nėra tobulesnio apsildinimo varianto.

      Panaikinti
  12. Dalinuosi šiuo liudijimu su partneriais, kuriems sunku užmegzti santykius, nes yra ilgalaikis sprendimas. Mano vyras paliko mane ir mūsų 2 vaikus dėl kitos moters 3 metams. Stengiausi būti stipri tik dėl savo vaikų, bet nesuvaldžiau skausmo, kuris kankino širdį. Buvau įskaudintas ir sutrikęs. Man reikėjo pagalbos, todėl patyriau internetą ir aptikau svetainę, kurioje pamačiau, kad burtininkė daktarė Ellen gali padėti susigrąžinti meilužius. Susisiekiau su ja ir ji už mane pasakė specialią maldą ir burtus. Mano nuostabai, po 2 dienų vyras grįžo namo. Taip susirinkome ir šeimoje buvo tiek daug meilės, džiaugsmo ir ramybės. Taip pat galite susisiekti su dr. Ellen, galingu sprendimų padėjėju
    1) susigrąžinti savo buvusį vaikiną
    2) Suveskite vyrą ir žmoną
    3) nustokite kartoti košmarus
    4) Žolelių gydymas nuo ŽIV ir vėžio
    5) Galingas stebuklingas žiedas
    6) sėkmės žavesys
    7) Atsikratyti obsesijų
    8) Gimdymo ir nėštumo problemos. Susisiekite su juo elektroniniu paštu: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    AtsakytiPanaikinti
  13. Smagu girdėti, kad rinkoje tiek daug šiltinimo alternatyvų, tačiau minusas tas, kad kai kurios iš jų nepasirenkamos dėl informacijos stygiaus ar laiko stokos ieškant tos informacijos.

    AtsakytiPanaikinti