2016 m. gruodžio 9 d., penktadienis

Šūsnis reikalingų dokumentų.

Tam, kad gauti statybos leidimą, reikia net tik susirasti gerą architektą, kuris suprojektuos namą bei viską suderins, bet ir pačiam nemažai durų pavarstyti, kad surinkti krūvas raštų raštelių. Pabandysiu aprašyti žingsnius nuo kurių reikėtų pradėti:

1. Sąlygos iš savivaldybės.
Reikia nuvykti į savivaldybę ir parašyti prašymus gauti:

  a) specialiesiams architektūros reikalavimams;
  b) vandentvarkos prisijungimo sąlygoms;
  c) susisiekimo komunikacijų sąlygoms.

Mano atveju dar papildomai reikėjo iš archyvo ištraukti detaliojo plano aiškinamąjį raštą (jei gerai pamenu, kaip jis vadinamas). Prašymą jam gauti pateikiau kartu su aukščiau išvardintaiP.

Pateikiant prašymus reikia pridėti:
 a) nuosavybę patvirtinantį dokumentą (Registrų centro išrašas);
 b) žemės sklypo planą;
 c) detalųjį planą;
 d) bendraturčio sutikimą (žmonos/vyro) jog jūs projektuosite ir derinsite visus dokumentus.

Šių prašymų išdavimo terminas 20 d.d. Dažniausiai tiek jų išdavimas ir užtrunka. Prašymų būseną, bent jau Vilniaus raj. savivaldybėje, galima patikrinti www.vrsa.lt tinklalapyje.
Labai nustebau, kai šiandien prisijungęs prie puslapio pamačiau, kad dokumentai jau paruošti atsiėmimui. Nuo prašymo pateikimo kaip tik buvo praėję 2savaitės. Labai smagu, kad reikalai gerėja ir Vilniaus raj. savivaldybėje.

2. Topo nuotrauka.
Šį darbelį taip pat reikėtų  atlikti vieną iš pirmųjų, nes pilnas suderinimas su atitinkamomis institucijomis gali užtrukti ir mėnesį.

3. Elektra
Elektros prašymą galima pateikti internetu www.manogile.lt . Išrašo labai greit. Man užtruko 1d.d.

4. Dujos
Jei ketinate šildytis dujomis ir projektą pateikti kartu su statybos leidimu, tuomet reiktų užsisakyti sąlygas ir joms. Tą taip pat galima padaryti internetu www.manogile.lt . Sąlygas išrašė per keletą dienų.







1 komentaras: