2016 m. gruodžio 9 d., penktadienis

Vieno aukšto namo projektas

Šiuo metu namas vis dar projektavimo stadijoje, tačiau pamėginsiu aprašyti pagrindinius jam iškeltus reikalavimus, kuriuos deriname su architektu:

1) Vieno aukšto namas.
Šis reikalavimas yra pagrindinis ir nediskutuotinas :) Kadangi sklypas yra pakankamai didelis-12 arų (mano subjektyvi nuomonė) - visos galimybės leidžia projektuoti vieno aukšto namą. Dėl to nei akimirką nesuabejojome. Šiuo metu gyvename dviejų aukštų name, tad priimti šį sprendimą nebuvo ypatingai sunku :)

2) Kuo daugiau langų pietinėje namo pusėje.
Kadangi sklypo pozicija pagal pasaulio puses yra labai dėkinga - kiemas yra pietinėje pusėje, o įvažiavimas yra šiaurinėje pusėje - didžiąją dalį langų galime sau leisti orientuoti į pietus. Žiemą per tokius langus pateks daug saulės, kuri šildys namus, o vasarą saulė yra gerokai aukščiau ir kad saulė smarkiai prikaitins namus baimių neturime :)
Šiuo metu esame pasiekę tokį procentinį pasiskirstymą pagal langų plotą:
a) Pietinė pusė 56%
b) Rytinė pusė 18%
c) Šiaurinė pusė 14%
d) Vakarinė pusė 12%

3) Nenorime langų iki žemės.
Didžioji dalis langų bus šiek tiek pakelti nuo žemės - apie 30-40cm. Nepaisant to, kad šiuolaikiškuose namuose žmonės labai mėgsta projektuoti langus iki žemės, labai maloniai nustebau, kai pati architektė pasiūlė langus šiek tiek kilstelėti nuo žemės. Jau ketinome patys šį siūlymą teikti, tačiau architektė spėjo užbegti įvykiams už akių :) Gal kažkada ateityje aprašysiu, kas nulėmė tokį pasirinkimą.

4) Patalpos.
Namuose norime turėti dvigubą nešildomą garažą, tris miegamuosius, darbo kambarį, pirtį su priešpirčiu, skalbyklą, didesnę vonią su tualetu ir  atskirą tualetą bei kitas būtinas patalpas :)



7 komentarai:

  1. O kodel taip su langais? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. 1) Kaip gerai langą besumontuosi, kojai (vaikštant basom) visad šalia lango bus nemalonu stovėt, grindys toje vietoje šaltesnės.
    2) Dažnai iš vidaus langai pas žmones būna balti (plastikiniai), grindjuostės medinės. Vizualiai žiūrisi negražiai
    3) Ne retu atveju, grindjuostei neužtenka vietos įsispraust tarp angokraščio ir vyrio, tenka ją išpjaudinėti, gaunasi ne labai gražus sprendimas.
    4) Išnešant langus į šiltinamąjį sluoksnį, gaunasi plati palangė, galima susiprojektuoti labai smagias vietas atsisėdimui. išsitiesi ir skaitai knygą :)

    Gal ir dar ko prigalvočiau, bet esmė yra, kad pakeltų langų mazgas bus visad šiltesnis nei suvestų su grindimis...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai įdomi (ir pagrįsta) mintis dėl langų. Kiek žinau, kuo langas didesnis, tuo jis dar ir brangesnis - mūsų didžiuliams langams (beje, iki žemės) net papildomas kreditas internetu buvo reikalingas, nes tiesiog projektuodami negalvojom, kad tiek daug jiems reikės.. Įdomu, ar tasai pakėlimas nuo grindų sudaro daug papildomų išlaidų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Niekada pats nesu skaiciaves, kiek langai isbrangina statyba, bet manau, kad tas ant to gaunasi..aisku, dar labai svarbu apie kokius langus kalbame (medinius/plastikinius)..ziurint ukiskai, kuo daugiau ploto sudaro langai, tuo maziau reikia blokeliu, skiedinio, siltinimo sluoksnio, tinkavimo ir pan..:) bet kuo pats langas didesnis, Tuo jo konstrukcija sudetingesne...didesniems plastikiniams langams reikia papildomos armuotes...apskritai plastikiniai langai turi ismatavimu apribojimus ir jei langai isties dideli, gali tekti montuoti ir tarkim medinius langus..Bet atsakant i jusu klausima, mes didesni demesi kreipeme ne i kaina, o i praktiskuma.

      Panaikinti
    2. reklamere. Visi kam neuztenka pinigu langams, tai nuoroda is kur pasiimti kredita jau turit.

      Panaikinti
    3. Lina N yra pasirodo Simonas P. :D

      Panaikinti
  4. Na projetkas būtų smagus jei miegomoji dalis "tėvų" nebūtų šalia su "vaikų". Nežinau kokias pertvaras esate numatę bet vistiek reikėtų ties durimis slenksčius daryti nes garsas iš miegamūjų bus patikėkite! Ar visi taip tyliai "žaidžiate"? :) Antras pastebėjimas kad darbo kambarys perkais vasaros metu.

    AtsakytiPanaikinti