2016 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Grunto tyrimo rezultatai

Sulaukėme skambučio, susitikome ir atsiėmėme grunto tyrimų rezultatus su išvadomis. Gruntas kaip ir neblogas, tik nelabai smagi išvada su rekomendacija įrenginėti polius pagal CFA technologiją...Nesmagi, nes toks polių įrengimas yra brangesnis...Kuo ypatinga ta CFA technologija? Ogi tuo, kad betonas į polius būtų pilamas per grąžto centrinę ašį. Jei gruntas yra vandeningas, atsiranda rizika, kad gręžiant standartiniu grąžtu ir ištraukinėjant jį, gruntas byrėtų, vanduo jį plautų ir pan..
Vėl gi, kyla klausimas ar to tikrai reikia? Ar ši rekomendacija nėra tik iš piršto laužta :) Šias išvadas skaičiau kartu su įmonės, atlikusios grunto tyrimus, savininku...Iškart po išvadų perskaitymo sekė siūlymas apsiimti šiuos pamatus įrengti, nes sūnus kaip tik turi grąžtą CFA polių įrengimui :) Na, bet šiuo momentu visas sąmokslo teorijas padedu į šoną ir šį klausimą palieku konstruktoriui. Gal poliai bus suprojektuoti taip, kad vandeningas sluoksnis nebus pasiektas, nes jis buvo aptiktas ~3m. gylyje.





12 komentarų:

  1. Sveiki, jau issirinkote konstruktoriu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip ir taip. Musu namuka projektuoja imone, tad jie turi ir konstruktorius, kurie tuo ir uzsiims.

      Panaikinti
  2. Jums CFA pasiule gal todel kad rastas smelis.. teoriskai jis gali nesilaikyti ir bireti.. o del dregmes tai jei anksti pavasari darysites polius tai gruntas is po ziemos bus permirkes ir vanduo kaupsis poliaus dugne.. gal kartais jau apsiklausinejote kainas, kiek skiriasi paprasti poliai nuo CFA?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pajūrio pusėje galime pasiūlyti polių įrengima tiek paprastu tiek CFA būdu. CFA būdu kaina augina tai, kad visalaik turi stovėti kriaušė su veikiančiu siurbliu, bei brangesnė gręžimo technika. Polio metro kaina CFA metodu gali pabrangti ir daugiau nei dvigubai, lyginant su paprastu atviru gręžimu. Daugiau informacijos apie CFA polius www.pamatai123.lt

      O dėl konkrečių geologinių tyrimų tai autoriui teisingai siūlo geologai, nes smėlingose vietose daug kur ir ne vandeningas smėlis užgriuva į poliaus vidų, tada gaunasi meškos paslauga. Ant subyrėjusio grunto įrengtas polius visiškai nieko nelaiko, o į išbirėjusias sieneles sueina žymiai daugiau betono. Atviru būdu polius praktiškai galima įrenginėti tik tada kai per visa pjūvi eina molingi ir mažai drėgni gruntai.

      Panaikinti
    2. Vanduo mūsų atveju yra >3m. Paga qc parodymus, manau iki tokio gylio gręžti nereikės..klausimas tik dėl to smėliuko ar jis byrės ar ne..bent jau gręžėjai nesakė (ir pats nepastėbėjau), kad smėlis nuo sieneliu būtų kažkaip birėjęs..na bet šišą klausimą, kaip ir minėjau, paliksiu konstruktoriui...

      Panaikinti
  3. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. kol smėlis drėgnas, jis tikrai nebyra. aišku jei sluoksnis vandeningas, tada jau smėlis gali plaukti. čia turėjot puikiai matyti pagal tiriamuosius gręžinius situaciją.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kadangi šį procesą stebėjau iš šalies, tad nelabai ir mačiau kokia ten situacija pačiame gręžinyje, nors tuo metu ir nemaniau, kad tai yra aktualu. Bet jei jau jų rekomendacijoje yra parašyta, kad reikia gręžti pagal CFA, tai taip reikės ir daryti :) Grubiai, polių kaina, įrengiant CFA principu, yra ~20% didesnė.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Andriau, o kokius architektus pasirinkote! Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gethouse.lt dare architekturine dali, o konstruktyva darys archlab.lt

      Panaikinti
  7. Kiek man ir mano draugams su juo teko bendrauti, tai visiems ir man siūlė CFA. Aš jo sūnaus nesirinkau, bet CFA rinkausi dėl patikimumo na ir dėl to kad vienoje vietoje aptiko smėlio, o pagrinde visur buvo priemolis. Nėra ten kažkoks kosminis skirtumas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad cfa visad sveika daryt, nes kaina tikrai nera zenkliai didesne, o rezultatas yra garantuotas. Mano konstruktorius pas save dare irgi cfa nors tokios butinybes net neturejo.

      Panaikinti